Sitemap | Admin | Contact
Home | Algemeen | Aandoeningen | Behandelingen | Links | E-Mail
Huid, huidaandoeningen, haren, opperhuid, lederhuid, onderhuidsbindweefsel, dermis, epidermis huidtherapie, huidtherapeut, opleiding huidtherapie, HU Gezondheidszorg oedeem, lipoedeem, Lymfoedeem, Veneus oedeem, Zwachtelen, Manuele lymfedrainage, Therapeutisch elastische kousen Vitiligo, huidaandoening, witte plekken, Camouflagetherapie Huid, huidaandoeningen, haren, opperhuid, lederhuid, onderhuidsbindweefsel, dermis, epidermis Mooie huid, uw huid, mijn huid, grootste orgaan. Lichttherapie, lasertherapie, ontharen, laser
HuidwebBehandelingen ╗ Littekenmassage
littekenmassage.jpg

Littekenmassage
Door verschillende oorzaken kan een huid verhard, verkleurd, verkleefd of verdikt zijn. In een dergelijk geval kan de huidtherapeut met speciale technieken de doorbloeding verbeteren en de huid weer soepel maken.

Littekenmassage bij een atrofisch litteken:
Het doel van de massage is om de doorbloeding rondom het litteken en in het litteken zoveel mogelijk te verbeteren. Door een goede doorbloeding wordt ook de huid rondom het litteken beter gevoed, waardoor het litteken steviger wordt en het niveauverschil met de huid vermindert. Ook eventuele pijn wordt vermindert. De huidtherapeut gebruikt speciale handgrepen die speciaal op de doorbloeding en het herstel van de cellen zijn gericht. Om een goed resultaat te krijgen moet deze massatechniek vaak worden herhaald.

Littekenmassage bij een hypertrofisch litteken:
Om een hypertrofisch litteken te verminder is het belangrijk om zo vroeg mogelijk te starten met de behandeling. In een later stadium is er nog wel verbetering te krijgen, maar het remmen van de ontwikkeling en de eventuele verdere groei van het litteken is dan veel moeilijker. Het doel van de massage is om het litteken soepeler te maken en een betere doorbloeding. In het begin mag het litteken zelf niet behandeld worden, maar alleen de huid eromheen. Het litteken moet eerst een paar weken herstellen.

Littekenmassage bij brandwonden:
Bij brandwonden moet de huid heel licht gemasseerd worden. Dit omdat elke trekbeweging die je aan de huid geeft, bepaalde cellen be´nvloeden die een negatieve invloed op het litteken kunnen hebben. Ook deze massage moet vaak herhaald worden. Doordat er zo zacht gemasseerd wordt werkt deze massage ook pijnverminderend. Waneer het litteken 'goed' genezen is kan er wat steviger gemasseerd/gemobiliseerd worden.
Met deze methode wordt geprobeerd om het litteken losser van de onderlaag te krijgen, waardoor het minder trekkerig aanvoelt. Als de huid soepeler is, wordt de huid ook beweeglijker, en wordt het litteken minder pijnlijk.
Ook bij deze massage wordt eerst de huid om het litteken gemasseerd, voordat er meteen met het litteken begonnen wordt. Ook dit heeft te maken met het herstel van het litteken.


 Naar boven

 
Colofon | Disclaimer | Etomite